Sninské rybníky chcú využívať nielen v lete, ale aj v zime

03.01.2008 Snina

Snina 3. januára (TASR) - Sninskí poslanci rozhodli v závere uplynulého roka o celoročnej prevádzke desaťročia známej rekreačnej oblasti Sninské rybníky, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti mesta s 21.000 obyvateľmi.
Spomínaná rekreačná zóna v súčasnosti nevyhovuje európskym normám a prísnym hygienickým kritériám, preto si žiada nevyhnutnú prestavbu. Pri rozhodovaní vychádzal mestský parlament z dvoch alternatív, ktoré vlani odprezentoval spoluautor urbanisticko-architektonickej štúdie Acitivity Center Rybníky - Snina Jozef Bajus. Poslanci sa tak rozhodli pre alternatívu, ktorá počíta aj s krytým objektom pre wellness aktivity. \"Celkové náklady by mali dosiahnuť 160 miliónov korún. O financie sa budeme uchádzať z fondov Európskej únie, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík.
Súčasťou prerodu spomínanej oblasti, ktorá prerástla prímestský charakter, bude výstavba nových bazénov, krytého kúpaliska, ale aj vlekov pod Sninským kameňom a pod. Snahou vedenia mesta je urobiť z rekreačnej oblasti lokalitu, ktorú budú obyvatelia Horného Zemplína využívať aj v zimných mesiacoch.
V prípade, že budú Sninčania so svojím projektom úspešní, primátor predpokladá, že v priebehu dvoch až troch rokov by sa súčasné zámery mali stať realitou.
 

Vyberte región